Lezing Transcendente meditatie

Lezing Transcendente meditatie

Informatie bijeenkomst Cursus Traditionele Mantra Meditatie op Texel
door Narada Kush

Traditionele Mantra Meditatie is een aangename, gemakkelijke methode om de aandacht naar binnen te richten en het denken tot rust te laten komen. Bij TMM leer je mediteren met een persoonlijke klank (mantra). De mantra leidt je aandacht naar fijnere, diepere lagen van het denken totdat je zelfs voorbij de subtielste vorm van denken gaat. Dit noemen we ‘transcenderen’, letterlijk: ’voorbij (het denken) gaan’. Deze mantra’s zijn heel lang geleden al ontwikkeld. Sindsdien is deze kennis door alle tijden heen van leermeester op leerling doorgegeven.

Leven vanuit het Zijn
Wanneer het denken tot rust komt, kom je in contact met een oneindige, vreugdevolle dimensie van het innerlijke Zijnsniveau, diep in jezelf. Als je die ervaring ook maar één keer hebt gehad, begrijp je niet hoe je een heel leven zonder hebt kunnen doen en ervaar je ‘transcenderen’ als thuiskomen bij jezelf. Je vraagt je dan misschien wel af waarom je altijd je geluk buiten jezelf hebt gezocht terwijl het in jezelf voor het oprapen ligt……

Het Zijnsniveau is een onbegrensde bron van liefde, intelligentie en creativiteit in onszelf. Jezelf die verbinding gunnen is het grootste geschenk dat je aan jezelf en je omgeving kunt geven. In de bijzondere tijd waarin wij nu leven komen miljoenen mensen op aarde in contact met hun innerlijke Zelf en dragen op die manier maximaal bij aan een beter leven op aarde.

Uitwerking op het dagelijkse leven
In de laatste decennia zijn veel onderzoeken gedaan naar de effecten van meditatie beoefening. Deze onderzoeken tonen aan dat regelmatig mediteren positieve effecten heeft op alle gebieden van het leven. Uit sommige onderzoeken blijkt dat er na een paar weken van regelmatige meditatiebeoefening al duidelijk meetbare effecten zijn in de vorm van normalisatie van o.a. bloeddruk, afname van (eet)verslavingen en vermindering van angsten.  Een recent onderzoek toonde aan dat het immuunsysteem beter gaat functioneren, dat studieresultaten verbeteren en dat spierspanningen verminderen. Ook de hersenfuncties kunnen tijdens en na de meditatie worden gemeten en vertonen een veel grotere coherentie. Over het algemeen blijken mensen die mediteren gezonder en gelukkiger te zijn dan de niet-mediterende controlegroep. Maar de diepere uitwerking van dagelijkse meditatie betreft de spirituele ontwikkeling in de groei naar een hoger bewustzijn. Dit noemen we Ontwaken, in welke toestand de geest kan functioneren vrij van enige vorm van beperking of lijden.

Twee keer per dag ongeveer 20 minuten de tijd nemen om te mediteren herstelt lichaam en geest zodat je de wereld vanuit rust, geluk en wijsheid tegemoet kunt treden.

TMM is heel praktisch. Iedereen kan TMM leren en na de cursus van vijf stappen kun je de meditatie thuis zelfstandig blijven beoefenen. Het is heel prettig om te doen; het lichaam bereikt een rusttoestand die dieper is dan bij slaap terwijl de geest innerlijk wakker blijft.

Tijd:  vrijdag 31 augustus, 20.00 uur
Locatie: Binnenlicht
Bel me op 0222 322213, loop even langs bij mij in de winkel of klik op de knop hieronder.

Cursusprogramma
Het Vijf Stappen Plan

Het cursusprogramma is als volgt:

STAP I:

Introductielezing over de voordelen en effecten van meditatiebeoefening. Hoe werkt de techniek; wat heb je erbij nodig en wat zijn de kosten. Invullen van aanmeldingsformulier en mogelijkheid van persoonlijke vragen.

Bij voldoende deelname vindt het vervolg van de cursus in oktober plaats.

STAP II:

Persoonlijke Instructie in de TMM-techniek (ongeveer één uur pp)

STAP III:

  • Groepsbijeenkomst (een dag na de instructie)
  • Bespreken van ervaringen; praktische aanwijzingen
  • Groepsmeditatie

STAP IV:

  • Groepsbijeenkomst (twee dagen na de instructie)
  • Dieper inzicht in de werking van de meditatie op geest en lichaam
  • Groepsmeditatie

STAP V:

  • Groepsbijeenkomst (deze vindt later in het jaar plaats)
  • Doel van de meditatie; wat is verlichting en wat is het pad er naartoe
  • Groepsmeditatie. Uitreiking van het TMM-certificaat.

 

Cursusbedrag: € 250 pp; kinderen tot 12 jaar € 150.

Kaart

Binnenlicht

Weverstraat 48
1791 AE, Den Burg
Texel

Volg ons

Openingstijden

maandag, woensdag t/m vrijdag van 11:00  tot 17:00 uur
za van 11:00 tot 16:00 uur

Dinsdag en Zondag gesloten

 

 

 

Adres

Binnenlicht
Weverstraat 48
1791 AE, Den Burg
Texel